פספורט גרמני

אזרחות גרמנית לצאצאי ה"יקים"

סעיף 116 לחוק יסוד של החוקה הגרמנית :

(1) "גרמני" עפ"י רוח חוקי יסוד אלה ובתנאי שאין הוראות חוק שונות במקום אחר הינו מי שהוא בעל אזרחות גרמנית או מי שמצא מקלט בשטח ה"רייך הגרמני" – כהגדרתו מ- 31 בדצמבר 1937 – כפליט, או כמי שגורש על בסיס השתייכותו לעם הגרמני, או בן זוגו / בת זוגו או צאצאיו.

(2) אזרחים גרמנים לשעבר, שאזרחותם הגרמנית נשללה מהם על רקע גזע, דת או השקפות פוליטיות בתקופה שבין ה- 30.01.1933 וה- 08.05.1945 וצאצאיהם, יש לאזרח מחדש עפ"י בקשתם. מעמדם יחשב כמי שלא נשללה אזרחותו בתנאי שקבעו את מקום מושבם לאחר ה- 8 במאי 1945 בגרמניה ולא הביעו רצון להתנגד לכך".

בקשה להתאזרחות לפי סעיף 116 לחוקה הגרמנית

במידה וברצונך לבקש אזרחות גרמנית על סמך סעיף 116 עליך לעמוד בתנאים הבאים:

  • על המבקש להיות צאצא להורים שהיו נשואים כחוק.

  • עד ל-31.12.1974 ניתן היה לקבל האזרחות רק אם המעביר הינו האב.

  • ילדים שנולדו מ-1.4.1953 ועד 31.12.1974 והאם היא בעלת האזרחית הגרמנית לא יוכלו לקבל אזרחות אלא אם האם הצהירה על רצונה להעברת האזרחות הגרמנית לצאצאיה.

  • ילדים שנולדו להורים שלא היו נשואים כחוק – עד לתאריך 30.6.1993 יכלו לרשת האזרחות רק דרך האימא ואם מעביר האזרחות היה האב והוא לא היה נשוי אך חתם על תצהיר המכיר באבהותו והסכים  לקבלת האזרחות של הקטין.

  • ילד שנולד מ-1.7.1998 – מספיקה הצהרה על הכרה באבהות על פי החוק הישראלי, כלומר אם בתעודת הלידה מצוין שמו של האב.

טופס בדיקת זכאות

שירת זה מיועד עבור בדיקה ראשונית לזכאות רק עבור אלו שלא בטוחים שהם זכאים לדרכון ארופאי.

עלות הבדיקה הינה 199 ש"ח.

לאחר תשלום ומילוי הטופס ייצרו איתכם קשר ממשרדינו על מנת לבצע בדיקה מעמיקה.

טופס התחלת הליך

טופס זה מיועד להגשת פרטים ראשוניים והרשמה להתחלת עבודה.

בתוך שני ימי עסקים מהתשלום משרדינו ייצור עמך קשר לקבלת מסמכים והמשך הנחיות.

דרכון פורטוגלי

מיועד ל:

יוצאי ספרד, פורטוגל, צפון אפריקה, לוב, עיראק, איראן, תימן, פולין.

דרישות: הוכחת קשר למגורשי ספרד ופורטוגל.

הכרת התרבות הפורטוגלית.

עבר פלילי נקי.

 

דרכון ספרדי

מיועד ל:

יוצאי ספרד, צפון אפריקה, פולין.

דרישות: הוכחת קשר ליהודי ספרד.

הכרת התרבות הספרדית והשפה.

עבר פלילי נקי.